Tuia Smaragd 100-120 cm

40.00 lei

Tuia Smaragd 100-120 cm la pret accesibil, direct din pepiniera noastra. Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Pepiniera Tuia Smaragd 100-120 cm

Sat Branistari, Jud. Giurgiu – vezi harta

Categorii: , ,
Descriere

Descriere

Tuia Smaragd 100-120 cm

Pepiniera Tuia Smaragd 100-120 cm

Sat Branistari, Jud. Giurgiu  – vezi harta

Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Tuia Smaragd, cunoscută și sub numele de Thuja occidentalis ‘Smaragd’, este o varietate populară de tuia cu frunzele sale dense și de culoare verde strălucitor.

Tuia Smaragd este un conifer evergreen cu o formă piramidală sau coloană verticală, cunoscută pentru frunzele sale mici, moi și dense, de culoare verde smarald. Planta poate atinge o înălțime de aproximativ 3 până la 5 metri și o lățime de 1,5 până la 2 metri. Are o creștere lentă și un aspect elegant, ceea ce o face o alegere populară pentru garduri vii, garduri de intimitate, borduri sau pentru a crea structură și puncte de interes în grădini.

Sfaturi de îngrijire:

  1. Amplasare: Tuia Smaragd preferă zonele cu expunere la soare sau semiumbră. Asigurați-vă că planta primește suficientă lumină solară pentru a menține culoarea verde strălucitor a frunzelor.
  2. Sol: Alegeți un sol bine drenat și bogat în substanțe nutritive. Tuia se dezvoltă cel mai bine în soluri ușor umede, dar nu excesiv de umede.
  3. Udare: În primii doi ani de la plantare, tuia Smaragd va avea nevoie de o udare regulată pentru a se stabili. Odată ce este bine înrădăcinată, puteți reduce frecvența udării, dar asigurați-vă că solul nu se usucă complet între udări, mai ales în perioadele de secetă.
  4. Îngrășăminte: Hrăniți planta cu îngrășăminte speciale pentru plantele conifere, în primăvară și toamnă, pentru a-i asigura nutrienții necesari pentru o creștere sănătoasă și frunze frumoase.
  5. Tăiere: De obicei, tuia Smaragd nu necesită tăieri frecvente. Cu toate acestea, puteți tăia ușor vârfurile sau crenguțele uscate pentru a-i menține forma și aspectul compact.
  6. Protecție împotriva gerului: În zonele cu ierni reci și geroase, protejați planta cu un strat de mulci în jurul rădăcinilor pentru a proteja împotriva înghețului excesiv.

Alte detalii specifice:

  • Tuia Smaragd este una dintre cele mai rezistente varietăți de tuia și poate tolera bine condițiile de mediu.
  • Forma sa piramidală sau coloană verticală o face potrivită pentru a fi utilizată ca tuia solitară sau pentru a forma garduri vii și borduri deosebite.
  • Datorită frunzelor sale dense și de culoare verde strălucitor, este o plantă atrăgătoare care adaugă o notă de eleganță în peisaj.

Dacă urmați sfaturile de îngrijire menționate mai sus, Tuia Smaragd va fi o alegere minunată pentru a aduce frumusețe și verdeață în grădina dumneavoastră pe tot parcursul anului.

Informații suplimentare

Informații suplimentare

Brand

Azteka Gardens

EAN

4586

Recenzii (0)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Tuia Smaragd 100-120 cm”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You have to be logged in to be able to add photos to your review.